fredag 7 oktober 2011

Tal

John Terry

I en fotbollsvärld där toppklubbarna globaliseras alltmer, så är John Terry den som gör att Chelsea FC behåller sin lokala förankring. Som ende London-födda toppspelaren i klubben så är han omåttligt populär bland fansen, för trots att Didier Drogba är väldigt populär, och Frank Lampard är populärare, så är det John Terry som är populärast bland fansen.


John George Terry, eller ”JT” som han kallas, föddes den 6:e december i Barking, en stadsdel i östra London. Han kom till Chelsea från West Ham när han var 14 år gammal, och han spelade då mittfältare. I en ungdomsmatch så saknades dock mittbackar, så John fick spela där, och sedan dess har han fortsatt göra det.


Han debuterade för A-laget den 28:e oktober 1998, men lånades ut till Nottingham Forest under våren 2000. Han blev lagkapten 2004, och det känns som att han har gjort över en miljon matcher i Chelsea, även fast han ”bara” har gjort strax över 500 matcher för klubben. Han har som kapten tagit klubben till tre ligatitlar, tre FA-cuptitlar och två ligacuptitlar, vilket gör honom till den mest framgångsrika lagkaptenen i Chelseas historia. Han har, utöver titlarna med klubben, även fått ta emot en mängd personliga utmärkelser, han blev bl.a. framröstad till Premier Leagues främsta spelare 2005, detta av ligans övriga spelare.


Han debuterade för A-landslaget mot Serbien och Montenegro i juni 2003, och ni förstår säkert vilket landslag det handlar om? Han gjorde sin första landskamp från start i augusti samma år mot Kroatien, en match som England vann med 3-1. Han blev utsedd till lagkapten för landslaget den 10:e augusti 2006, och har varit det sedan dess, förutom några månader i början av 2011, nu har han dock fått tillbaka kaptensbindeln. Han har gjort totalt 63 landskamper för England, och med tanke på att han fortfarande är ordinarie på den ena mittbacks platsen, så lär det bli ännu fler i framtiden.


John Terry är en hjälte för mig eftersom jag håller på Chelsea och han är en utav lagets bästa spelare. Stark som en oxe och envis som en åsna så är han den ende spelaren i laget som alltid ger allt i varje närkamp. Han är helt enkelt en fantastisk fotbollsspelare och en hjälte för mig.

1 kommentar:

  1. Du är alltid väl förbered och det märks att du går i en idrottsklass! Kul att få lära känna dig, er och era idoler!

    SvaraRadera