fredag 7 oktober 2011

Dexter

Det är ”the dark passenger” som gör Dexter till den han är. Det är ”the dark passenger” som Dexter flyr från. Det är ”the dark passenger” som tvingar Dexter att döda.

Dexters adoptivsyster, Deborah, blir kidnappad av en seriemördare, som även är Dexters biologiska bror, Brian. Brian vill återförenas med Dexter genom att de tillsammans ska döda Deborha. Dexter blir då kluven, för Brian är den ända personen Dexter känt samhörighet med, men Deboah är oskyldig och Dexter dödar inte oskyldiga människor. Vad skulle du göra om du var Dexter? Skulle du kasta bort allt du lever för och tror på för att få en bror, eller skulle du ta död på chansen att få reda på vem du egentligen är?

Det var redan när Dexter var tre år som ”the dark passenger” föddes inom honom. Dexter och sin bror tvingades se på när deras mamma blev massakrerad till döds, och det satte sina spår i honom. Men sådan tur var blev Dexter adopterad av Harry.
Om någon annan person skulle ta hand om Dexter skulle de säkert skickat honom till ett psykhem, när de sett Dexters behov av att döda. Harry såg istället det positiva i situationen och uppfostrade Dexter till mördarnas egna seriemördare, så att de som kom undan i domstolen dog för Dexters hand istället.

Anledningen till att Dexter är min hjälte är att han av något så dåligt som att mörda folk, kan göra världen till en bättre och säkrare plats.

1 kommentar:

  1. Temat i Dexter är snarlikt temat i Dantes Den gudomliga komedin. Googla detta om du vill, för jag tror att det skulle kunna intressera dig!

    SvaraRadera