fredag 7 oktober 2011

11/9

Den 11 september började inte som vilken dag som helst föga anade de att det skulle sluta i kaos och katastrof. För när ett larm kommer in till den här yrkesgruppen, vet de aldrig vad som kommer att hända.


På tisdagen den 11 september 2001 fick man meddelande om att fyra amerikanska plan hade kapats. Några ur personal och några av passagerarna hade lyckats få kontakt med larmcentralen och sina anhöriga. Men klockan 08:46 händer något som får hela världen att stanna upp. Ett utav de kapade planen har flugit in i World Trade Centers norra torn. Klockan 09:03 flyger ett andra kapat plan in i World Trade Centers södra torn. Frågan man nu ställde sig var varför terroristerna utförde attacken? Terroristernas avsikt att skrämma USA, blev precis tvärtom.


Brandmän som anlänt till platsen måste nu agera. Man sänder då in grupper med brandmän för att försöka rädda de som bilvit fast i tornet. Men 54 min efter attacken kollapsar det södra tornet. Därefter ca 1 timma och 42 minuter rasar också det norra tornet.


Tyvärr hann inte brandmännen ut fören det var för sent. Men de gav ändå sina liv för att kunna rädda andra.

- gav dessa brandmän någonsin upp, eller slutade de någonsin leta ?

För mig är de som hjälpte till och de som offrade sina liv hjältar. Jag tycker att de som fortsatte letandet även om tiden snart var ute är hjältar för de släckte aldrig hoppet. Från min sida är de som vägrar ge upp och de som inte ger sig hjältar.

1 kommentar:

  1. Du höll ett fantastiskt tal och byggde upp en spänning! Bra jobbat!

    SvaraRadera