fredag 7 oktober 2011

Bamse

Bamse


När jag var liten prenumererade jag på Bamsetidningar i flera år. Jag älskade att läsa om Bamses äventyr varje vecka. Det var alltid lika spännande att få reda på hur Bamse och gänget skulle ta sig ur de många olika knipor som de alltid satt fast i. På något sätt lyckas de alltid, mycket med hjälp av att trots han är en björn, så är Bamse listig som en räv. Bamse var helt enkelt min hjälte.

Bamse är en liten björn i blå kläder. Han är gift och har fyra barn. Hans bästa vänner är Lille-Skutt och Skalman. Tillsammans ger de sig ut på äventyr och de har alltid väldigt roligt. Fast ibland ringer Skalmans mat-och sovklocka vid precis fel tillfälle vilket oftast sätter gänget i en ordentlig knipa, men som tur är klarar de sig alltid.

Bamse är alltså en björn som gillar att ge sig ut äventyr med sina vänner. Men vad är det då som gör honom till en riktig hjälte? Jo, Bamse är obeskrivligt snäll och ställer alltid upp för alla andra, hur jobbigt det än är.Han är världens bästa vän och alla älskar honom. Speciellt Krösus Sork ÄLSKAR när Bamse alltid lägger sig i hans elaka planer. En annan sak som gör Bamse till en riktig hjälte är hans ödmjukhet. Han tar aldrig åt sig äran för det han gjort. En sann hjälte går inte runt och skryter om sina hjältedåd utan han håller sig lugn och vill inte dra åt sig för mycket uppmärksamhet. Detta är det som gör honom till den hjälten han verkligen är. Att han sedan blir världens starkaste björn genom att äta sin farmors dunderhonung, gör ju inte saken värre precis.

Bamse är och förtjänar att kallas hjälte. Barn har älskat Bamse under en lång tid och han kommer att fortsättas att älskas länge till.

Stålmannen och Fantomen i all ära, men jämfört med Bamse liknar de mest medelålders män i färggranna trikåer.


Ludvig Larsson 11EKb.

1 kommentar:

  1. Ditt tal var intressant att lyssna på och jag gillar din twist på slutet! Bra jobbat!

    SvaraRadera