söndag 16 oktober 2011

Hjälte

Vad är en hjälte för mig, en person som utan egen vinning gör något gott för andra. Det man utför som hjältedåd behöver inte vara någonting märkvärdigt, utan det viktiga är att det upplevs som gott och betydelsefullt för den som är föremål för hjältedådet. En hjälte är en person som ser allt ur rättviseperspektiv.

Hon är en snäll och omtänksam person. Hon tänker mer på att hjälpa andra än vad hon tänker på sig själv. Hon stoppar tjuvar från att göra något ont, men ger dem ändå en andra chans för att bättra sig. Pippi är generös och ger gärna av det goda till de som inte har. Hon är alltid rättvis och står för vad hon tycker.

Vet ni vem jag menar om jag säger att hon har orange hår och utåtstående flätor? Hon har en apa som heter Herr Nilsson och en häst som hon döpt till Lilla Gubben.



Varför jag valt Pippi Långstrump, för att hon är en rakt igenom god person. Hon tror gott om människorna och vill alla väl. Hon värnar (skyddar) lika mycket om djur som människor.

Exempel på hennes hjältedåd: Stadens tjuvar Dunder-Karlsson och Blom, är ständigt på jakt efter Pippis guldpengar. Egentligen tycker Pippi mest synd om dem eftersom de inte kan äta sig mätta. När de försöker stjäla hennes pengar kan hon till och med bjuda dem på något att äta och ge dem varsin guldpeng.


Pippi Långstrump finns översatt till minst 92 språk, och återfinns i de flesta länder. Oaktat religion, kulturell bakgrund, kön, ålder, samhällsklass står hon för samma goda sak. En hjälte i hela världen helt enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar